NV10S

Hybridipianolla täysin autenttinen konsertti-flyygelikokemus.

Novus NV10S:ssä yhdistyvät Kawain huikea Millennium III Hybrid -flyygelin kosketinkoneisto aidolla vaimennusmekanismilla, uusin SK-EX Rendering -äänimoottori sekä Onkyon spesialistien suunnittelema premiumtason äänentoisto. Novus NV10S tuottaa markkinoiden realistisimman digitaali-instrumentin tuottaman konserttiflyygelikokemuksen.

VIDEO

Tärkeimpiä ominaisuuksia:

  • Verraton Millennium III Hybrid grand piano kosketinkoneisto
  • Täysin uniikki, aito flyygelin vaimennusmekanismi
  • SK-EX Rendering pianoäänimoottori monikanavasamplayksellä
  • Onkyon valmistama premium-tason äänenprosessointi ja vahvistus
  • Hi-Fi-tasoinen 7-kaiuttimen äänentoistojärjestelmä luo sointiin syvyyttä
  • Integroitu Bluetooth (c) MIDI ja Audio langattomalla tekniikalla
  • Moderni mutta hillitty 5″ LCD-kosketusnäyttö
  • Joustava Virtual Technician –muokkaustoiminto 19 säädettävällä parametrillä
  • MP3/WAV/SMF toisto, tallennus ja päällekkäisäänitys USB-muistilaitteelle
  • Uskomattoman näyttävä pianolakattu kabinetti Soft Fall -pölykannella varustettuna

Akustisen flyygelin soittotuntuma

img_nv10s_concept_top930px

Kawai Novus NV10S on täydellinen sekoitus perinteitä ja innovaatioita. Se on hämmästyttävä soitin joka yhdistää täydellisen akustisen flyygelin kosketintuntuman ja sammutinmekanismin uusimpiin digitaaliääni- ja vahvistinteknologioihin. NV10S on suunniteltu yhteistyössä ammattipianistien kanssa, ja se tarjoaakin uskomattoman aidon tunteen huippuluokan akustisen flyygelin soittotuntumasta, ja kuitenkin siinä on mukana kaikki nykyaikaisen digitaalipianon käytännölliset ominaisuudet ja mukavuudet.

Täydellisyyden tavoite

Koichi_Kawai

Koichi Kawai suunnitteli ja rakensi ensimmäisen akustisen pianokoneistonsa Japanissa 1900-luvun alussa. Seuraavina vuosikymmeninä Kawain insinöörit jatkoivat yrityksen perustajan pyrkimystä täydellisyyteen. Kawain soitinrakentajat ovat edelleen edelläkävijöitä uusimpien materiaalien ja mallien käytössä, ja ovat näin eturintamassa edistämässä pianonrakennuksen taidetta.

Nykyisistä Kawai GX-sarjan flyygeleistä löytyvä Millennium III -koneisto on esimerkki Koichin filosofiasta. Koneistossa on käytetty erittäin jäykästä ja tukevasta ABS Carbon -komposiittimateriaalista valmistettuja osia. Perinteiseen puuhun verrattuna uusi materiaali tekee osista vahvempia ja kestävämpiä, ja mahdollistaa samalla koneiston nopeamman ja tarkemman toiminnan. Kawain GX-sarjan flyygeleissä on myös normaalia pidemmät koskettimien varret, jolloin saavutetaan koskettimiston parempi hallinta ja tasaisempi vaste koskettimen etu- ja takareunan välille.

Kawai_Millennium_III

Akustisen flyygelin kosketus

Novus NV10S:n keskipisteenä toimiva Millennium III Hybrid -koneisto edustaa viimeisintä virstanpylvästä Kawain pitkässä pianoinnovaatioiden jatkumossa. Se sisältää lähes 10000 osaa, joista jokaisella on keskeinen rooli välitettäessä musiikin tunteita soittajan sormien päistä pianon kautta yleisölle.

Kawai_Millennium_iii_Hybrid

Pianon tulevaisuus

Kawain GX-sarjan hyväksi havaittuun koneistoon perustuva Millennium III Hybrid -koneisto pitää sisällään akustisen serkkunsa komposiittiosat ja koskettimien pidennetyt varret, mutta perinteiset huopavasarat on korvattu yksilöllisesti painotetuilla ABS-vasaroilla. Koska Novus NV10S on hybridipiano, ei siinä ole myöskään metallikieliä joihin huopavasarat lyövät, vaan modernien ABS-vasaroiden liike analysoidaan koneiston päälle asennetuilla suuren resoluution omaavilla optisilla sensoreilla.

 

Millennium Hybrid III -koneisto tarjoaa kaikki laadukkaan Kawai-flyygelin edut digitaalisessa instrumentissa. Tämän modernin tekniikan saavutuksena pianistit voivat nauttia akustisen flyygelin soittotuntumasta vuorokaudenajasta tai kotinsa koosta riippumatta.

ABS-hybridivasarat

Novus NV10S:n ABS-vasarat on suunniteltu tarkasti rakenteellisen tasapainon saavuttamiseksi. Jokainen vasara on tasapainotettu yksilöllisesti asteittain raskaammista bassovasaroista kohti kevyempiä diskanttivasaroita. Tämä varmistaa sen että NV10S:n kosketus tuntuu samalta kuin hyvin säädetyssä akustisessa flyygelissä.

Kawai_optiset_sensorit
Kawai_ABS_hybridivasarat

Optiset vasarasensorit

Jokaisen vasaran liike mitataan äärimmäisen tarkasti korkean resoluution optisilla sensoreilla, joilla on suurempi tarkkuus kuin perinteisillä kosketinsensoreilla. Tämä edistyneempi tekniikka vastaa tarkasti hyvin säädetyn akustisen flyygelin toimintaa, ja mahdollistaa nopeat ja sujuvat pianissimot, trillit ja mordentit.

Pedaalit ja sammutinkoneisto

Kawai_NV10S_pedaalit

Novus NV10S:n kauniit kromiset pedaalit ja esillä olevat pedaalitangot ovat peräisin samoista GX-sarjan flyygeleistä kuin ensiluokkainen Millennium III -koneisto. NV10S on ensimmäinen hybridisoitin, jossa on oikean flyygelin pedaali- ja sammutinmekanismi. Vaikkei NV10S:ssä ole kieliä, vaikuttaa mekaaninen vaimenninkoneisto poljin- ja kosketintuntumaan, joten näin saavutetaan täysin akustista soitinta vastaava tuntuma. Tämän innovaation ansiosta pianistit voivat kuulla vaimennuspolkimen vaikutuksen ääneen, sekä myös tuntea aidon mekaanisen koneiston vasteen.

Akustisen flyygelin ääni

Shigeru_Kawai_SK-EX

 

Novus NV10S:n ytimestä löytyy Shigeru Kawai SK-EX -konserttiflyygelin henki. Jokainen näistä huippuluokan flyygeleistä on käsintehty, ja niissä on käytetty ainoastaan parhaita saatavilla olevia materiaaleja optimaalisen tuntuman, sävyn, ja taiteellisen ilmaisun takaamiseksi. Shigeru Kawai SK-EX syntyi kehitettäessä pianon rakentamisen taidetta seuraavalle tasolle. Se on niittänyt mainetta ”Japanin johtavana pianona”, ja se on levynnyt ympäri maailmaa konserttisaleihin ja musiikkioppilaitoksiin.

Can_Cakmur

 

Shigeru Kawai nauttii tunnustusta soinnin poikkeuksellisesta selkeydestä ja dynaamisuudesta. Shigeru Kawai on myös usein mukana maailman arvostetuimmissa musiikkikilpailuissa, kuten esimerkiksi kansainvälinen Hamamatsu-pianokilpailu Japanissa. Marraskuussa 2018 järjestetyssä 10. Hamamatsu-kilpailussa kolme kuudesta finalistista valitsi soittimekseen SK-EX -flyygelin, mukaan luettuna kilpailun voittaja Can Cakmur.

Luonnollinen ja ekspressiivinen sointi

Kawai_SK-EX_Rendering

Toistaakseen Shigeru Kawai -konserttiflyygelin upean soundin, on Novus NV10S varustettu Kawain uusimmalla SK-EX Rendering -teknologialla. Tämä edistyksellinen äänimoottori yhdistää sample-tekniikkaa ja modernia akustista mallinnusta. Lopputuloksena on flyygelin sointi, jolla on sekä rikas akustinen luonne, ja joka reagoi herkästi ja dynaamisesti soittoon.

Yhteistyö Onkyon kanssa

Kawai_Onkyo

NV10S:n audiojärjestelmä on suunniteltu yhteistyössä Japanin johtavan audiolaitevalmistajan Onkyon kanssa. Tehokkaat ja modernit audioratkaisut välittävät koko akustisen flyygelin valtavan dynamiikka-alueen ja monimuotoisen ylä-äänessarjarakenteen puhtaasti ja selkeästi.

Kehittynyt kaiutinjärjestelmä

Kawai NV10S:n laadukas ääni toistetaan tehokkaan 7 kaiuttimen äänentoistojärjestelmän kautta. Se rakentuu instrumentin pohjassa olevasta suuresta 20 cm bassokaiuttimesta, neljästä huippulaadukkaasta keskiäänikaiuttimesta, sekä kahdesta diskanttikaiuttimesta. Lopputuloksena on hämmästyttävän autenttinen soittokokemus, joka ympäröi soittajan ja kuulijat akustisen flyygelin kolmiulotteiseen äänikenttään.

Kawai_NV10S_kaiuttimet

Akustisen soittimen persoonallisuus

NV10S:n nuottiteline on samanlainen kuin flyygeleissä, ja siihen mahtuu suurempikin nuottikirja ongelmitta. Tyylikkässä eebenpuisessa telineessä on kapenevat reunat, ja sen pohja on vuorattu keinonahalla. Nuottitelineen kulmaa voi helposti säätää soittajan pituuden ja soittoasennon mukaan. Telineen voi säätää myös täysin ala-asentoon, jolloin esim.partituurityöskentely sujuu mukavasti. Kabinetin rakenteessa on akustisen flyygelin inspiroimana klassiset kaarevat sivupaneelit, sekä hitaasti sulkeutuva Soft Fall -kansi. Kaksoisvaimennusmekanismi varmistaa erittäin hitaan sulkeutumisen, mikä suojaa sekä soittajien käsiä että soittimen pianolakattua pintaa.

Kawai_NV10S_Design

Digitaalipianon ominaisuudet

Vaikka Kawai Novus NV10S:n ydinominaisuudet ovat peräisin akustisesta flyygelistä, sisältää soitin myös erilaisia premium-tason digitaalipianon moderneja ominaisuuksia. Soittimen asetuksia ohjataan pääsääntöisesti kosketusnäytöstä, joka on sijoitettu koskettimiston vasempaan reunaan. Tämä tarkka kosketusnäyttö mahdollistaa soundien ja asetusten säätämisen yksinkertaisesti sormella napauttamalla tai pyyhkäisemällä. Näytön voi myös säätää himmentymään ja sammumaan soiton aikana, jolloin se ei häiritse soittajaa eikä riko Novuksen klassista ulkonäköä.

Kawai_SK-EX_Rendering

Liitännät

Akustisesta pianosta poiketen Novus NV10S tarjoaa useita liitäntöjä eri laitteiden kytkemistä varten. Kuulokeliitäntä mahdollistaa soiton harjoittelun muita häiritsemättä, audio-ulostulon kautta pianon ääni voidaan vahvistaa suuremmissa tiloissa konsertoitaessa, ja USB- sekä MIDI-portit mahdollistavat tietokoneeseen kytkennän. Lisäksi NV10S hyödyntää Bluetooth® MIDI- ja Audio-teknologioita, joiden avulla piano voi kommunikoida langattomasti älylaitteiden kanssa. Bluetooth mahdollistaa mm. audion striimaamisen instrumentin laadukkaan äänentoistojärjestelmän kautta, jolloin piano toimii huippuluokan langattomana kaiuttimena.

Kawai_Onkyo

Piano Remote -applikaatio

Novus NV10S:n käyttäjäystävälliseen käyttöliittymään pääsee käsiksi myös PianoRemote-sovelluksella (iOS ja Android). Sovellus kytkeytyy pianoon langattomasti Bluetoothin avulla tarjoten mutkattoman tavan vaihtaa soundeja, tai nauttia sisäänrakennetusta laajasta musiikkivalikoimasta vaikkapa nojatuolista käsin.

Tekniset TIEDOT

Koskettimisto・ Millennium III Hybrid grand piano action
– 88 puukosketinta
– 88 porrastettua ABS-vasaraa
– IHSS kontaktitonta optista sensoria
– Flyygelin vaimenninkoneisto
Pedaalit– Kaikupedaali (puolipedaalitoiminnolla)
– Vaimennuspedaali
– Urkupistepedaali
Ääni
Pianon ääni・ Pianist mode: SK-EX Rendering
– 88-koskettimen monikanavasämpläys
– SK-EX tallennus・ Sound mode: Harmonic Imaging XL (HI-XL)
– 88-koskettimen stereosämpläys
– SK-EX, SK-5, EX äänitys
– 256 nuotin maksimi polyfonia
Pianon resonanssimallinnus・ Pianist mode: Resonanssimallinnus
– Kaikupedaalin resonanssi
– Kieliresonanssi
– Vaimentamattomien kielten resonanssi
– Vaimennettujen kielten resonanssi
・ Sound mode: Akustinen mallinnus
– Kaikupedaalin resonanssi
– Kieliresonanssi
– Vaimentamattomien kielten resonanssi
– Kabinetin resonanssi
Pianon säädöt・Virtual Technician (19 parametriä)
– Kosketuskäyrä (Touch Curve) (sis. käyttäjän muistipaikat)
– Sointi (sis. 88-koskettimen käyttäjän asetukset)
– Vaimentimen resonanssi
– Vaimentimen meteli
– Kieliresonanssi
– Vaimentamattomien kielten resonanssi
– Kabinetin resonanssi
– Koskettimen vapautusefekti
– Vasaran vapautusääni
– Vasaran viive
– Kaikupohjan simulointi
– Sammumisaika
– Minimikosketus
– Virityksen käyristäminen (sis. käyttäjän muistipaikat eri virityksille)
– Temperamentti (sis. käyttäjän muistipaikat)
– Koskettimen voimakkuus (sis. käyttäjän muistipaikat)
– Puolipedaalin säädöt
– Vaimennuspedaalin syvyys・Virtual Technician Smart Mode (10 tehdasasetusta)
Soitinäänien määräPianist mode: 10 rendering characters
Sound mode: 88 voices
Reverb-tilaefektitPianist mode: Ambience (10 types)
Sound mode: Reverb (6 types)
Brilliance-kirkkaudensäätö
Muut efektit24 types
Ulostulojärjestelmä
Kaiuttimet10 cm x 4 (top speakers)
1.4 cm x 2 (dome tweeters)
16 cm x 1 (woofer)
Ulostuloteho135 W (45 W x 3)
Äänentehostus kuulokkeilleDiscrete SpectraModule™ kuulokevahvistin
Spatial Headphone Sound tilankorostus
Kuuloketyyppi
Design
Näyttö5″ LCD kosketusnäyttö (480 x 800 pikseliä)
PölysuojaFlyygelimäinen koskettimiston pölysuoja Soft Fall -mekanismillä
NuottitelineTaittuva malli (6 eri kulmavaihtoehtoa)
MitatLeveys148 cm
Syvyys64.5 cm
Korkeus92.5 cm (nuottiteline ala-asennossa)
Paino127.0 kg
ViimeistelyvaihtoehdotEbony Polish
Toiminnot
PerustoiminnotDual (2 ääntä päällekkäin)
Split (koskettimiston jakaminen)
Four Hands (nelikätinen)
Transponointi
Viritys
Favorite (suosikkitoiminnot)
Sisäiset kappaleetDemokappaleet39 kappaletta
Pianomusiikki29/42 kappaletta *
Concert Magic179 kappaletta
OppituntikappaleetBurgmüller 25 (25 Etudes Faciles, Opus 100)
Czerny 30 (Etudes de Mécanisme, Opus 849)
Czerny 100 (Hundert Übungsstücke, Opus 139)
Beyer 106 (Vorschule im Klavierspiel, Opus 101)
J.S. Bach: Inventionen
Sonatinen Album 1
Chopin Walzer (Chopin waltzes series)
Chopin Etudes (Opus 10)
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1A
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1B
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1A
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1B
Alfred’s Basic Adult Piano Course Lesson Book Level 1
Sisäinen tallenninMuistin määräPianist mode: noin 10 minuuttia per kappale
Sound mode: noin 90,000 nuottia
Kappaleiden määräPianist mode: 3 songs
Sound mode: 10 songs
OsatPianist mode: 1 osaa
Sound mode: 2 osaa
MetronomiAika-arvot1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8
Rumpurytmit100 rytmipatternia
Ulkoisten laitteiden yhdistäminen
Bluetooth *Bluetooth (Ver. 4.1; GATT yhteensopiva)
Bluetooth Low Energy MIDI Specification yhteensopiva, Bluetooth Audio
USB Audio -tallennusÄänitys/ToistoMP3
WAV
SMF
Muut toiminnotPäällekkäisäänitys
Linja sisään -äänitys
App-toiminnot
LiittimetKuulokkeet1 x 6,3 mm, 1 x 3,5 mm stereojakki
MIDIMIDI IN, MIDI OUT
Linja ulos6,3 mm L/MONO, R [balansoimaton]
Linja sisään3,5 mm stereo (äänenvoimakkuuden säätönupilla) [balansoimaton]
USB to Host
USB to Device
Muuta
Virta
Virrankulutus60 W
Sisältyvät tarvikkeet
VirtaVirtajohto
KuulokkeilleKoukku kuulokkeille
NuottikirjatClassical Piano Collection *
Classical Lesson Scores *
Finger Exercises
MuutaKäyttöohje
Lista soittimen sisäisistä kappaleista
  
* Riippuen markkina sijainnista. Tekniset tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Kysy lisätietoja

13 + 2 =