NV5S

Hybridi-instrumentti, joka tarjoaa todellisen akustisen pianokokemuksen

Novus NV5S tarjoaa Kawai:n laadukkaimman Millennium III -koskettimiston aidon kosketustuntuman hijaisella vaimennusmekanismilla. Soitinäänenä SK-EX konserttiflyygelin renderöity soittoääni. Ainutlaatuinen TwinDrive-äänikorttijärjestelmä on kehitetty yhteistyössä audio-asiantuntija Onkyon kanssa. Erittäin ohutrakenteinen digitaalinen instrumentti.

VIDEO

Tärkeimpiä ominaisuuksia:

  • Verraton Millennium III Hybrid grand piano kosketinkoneisto
  • Täysin uniikki, aito flyygelin vaimennusmekanismi
  • SK-EX Rendering pianoäänimoottori monikanavasamplayksellä
  • Onkyon valmistama premium-tason äänenprosessointi ja vahvistus
  • Premium Onkyon kaiuttimet ja puinen TwinDrive-kaikupohja
  • Integroitu Bluetooth (c) MIDI ja Audio langattomalla tekniikalla
  • Moderni mutta hillitty 5″ LCD-kosketusnäyttö
  • Joustava Virtual Technician –muokkaustoiminto 19 säädettävällä parametrillä
  • MP3/WAV/SMF toisto, tallennus ja päällekkäisäänitys USB-muistilaitteelle
  • Uskomattoman näyttävä pianolakattu kabinetti Soft Fall -pölykannella varustettuna

Aidon akustisen pianon soittotuntuma

img_nv5s_concept_top

 

Novus NV5S on täydellinen sekoitus perinteitä ja innovaatioita. Se on hämmästyttävä soitin joka yhdistää täydellisen akustisen pianon kosketintuntuman ja sammutinmekanismin uusimpiin digitaaliääni- ja vahvistinteknologioihin. NV5S on suunniteltu yhteistyössä ammattipianistien kanssa, ja se tarjoaakin uskomattoman aidon tunteen huippuluokan akustisen pianon soittotuntumasta, ja kuitenkin siinä on mukana kaikki nykyaikaisen digitaalipianon käytännölliset ominaisuudet ja mukavuudet.

Täydellisyyden tavoite

img_touch_koichi_930px

 

Koichi Kawai suunnitteli ja rakensi ensimmäisen akustisen pianokoneistonsa Japanissa 1900-luvun alussa. Seuraavina vuosikymmeninä Kawain insinöörit jatkoivat yrityksen perustajan pyrkimystä täydellisyyteen. Kawain soitinrakentajat ovat edelleen edelläkävijöitä uusimpien materiaalien ja mallien käytössä, ja ovat näin eturintamassa edistämässä pianonrakennuksen taidetta.

 

Nykyisistä Kawai K-sarjan pystypianoista löytyvä Millennium III -koneisto on esimerkki Koichin filosofiasta. Koneistossa on käytetty erittäin jäykästä ja tukevasta ABS Carbon -komposiittimateriaalista valmistettuja osia. Perinteiseen puuhun verrattuna uusi materiaali tekee osista vahvempia ja kestävämpiä, ja mahdollistaa samalla koneiston nopeamman ja tarkemman toiminnan. Kawain K-sarjan pianoissa on myös normaalia pidemmät koskettimien varret, jolloin saavutetaan koskettimiston parempi hallinta ja tasaisempi vaste koskettimen etu- ja takareunan välille.

img_touch_MIIInormal_320px

Akustisen pianon kosketus

img_nv5s_touch_top

 

Novus NV5S:n keskipisteenä toimiva Millennium III Hybrid -koneisto edustaa viimeisintä virstanpylvästä Kawain pitkässä pianoinnovaatioiden jatkumossa. Se rakentuu yli 6000 osasta, joista jokaisella on keskeinen rooli välitettäessä musiikin tunteita soittajan sormien päistä pianon kautta yleisölle.

img_nv5_touch_MIIIhybrid_930px

Pianon tulevaisuus

Kawain K-sarjan hyväksi havaittuun koneistoon perustuva Millennium III Hybrid -koneisto pitää sisällään akustisen serkkunsa komposiittiosat ja koskettimien pidennetyt varret, mutta perinteiset huopavasarat on korvattu yksilöllisesti painotetuilla ABS-vasaroilla. Koska Novus NV5S on hybridipiano, ei siinä ole myöskään metallikieliä joihin huopavasarat lyövät, vaan modernien ABS-vasaroiden liike analysoidaan koneiston päälle asennetuilla suuren resoluution omaavilla optisilla sensoreilla.

ABS-hybridivasarat

Novus NV5S:n ABS-vasarat on suunniteltu tarkasti rakenteellisen tasapainon saavuttamiseksi. Jokainen vasara on tasapainotettu yksilöllisesti asteittain raskaammista bassovasaroista kohti kevyempiä diskanttivasaroita. Tämä varmistaa sen että NV5S:n kosketus tuntuu samalta kuin hyvin säädetyssä akustisessa pianossa.

 

 

img_nv5_touch_sensor-shutter_270px
img_nv5_touch_hammer_245px

Optiset vasarasensorit

Jokaisen vasaran liike mitataan äärimmäisen tarkasti korkean resoluution optisilla sensoreilla, joilla on suurempi tarkkuus kuin perinteisillä kosketinsensoreilla. Tämä edistyneempi tekniikka vastaa tarkasti hyvin säädetyn akustisen pianon toimintaa, ja mahdollistaa nopeat ja sujuvat pianissimot, trillit ja mordentit.

Pedaalit

img_nv5s_feel_top

 

Novus NV5S:n kauniit kromiset pedaalit ovat peräisin samoista K-sarjan pianoista kuin ensiluokkainen Millennium III -koneisto. Myös pedaalit ja vaimenninkoneisto toimivat kuten akustisessa pianossa. Vaikkei NV5S:ssä ole kieliä, vaikuttaa mekaaninen vaimenninkoneisto poljin- ja kosketintuntumaan, joten näin saavutetaan täysin akustista pianoa vastaava tuntuma. Tämän innovaation ansiosta pianistit voivat paitsi kuulla vaimennuspolkimen vaikutuksen ääneen, myös tuntea aidon mekaanisen koneiston vasteen.

Akustisen pianon ääni

img_dp_piano_sound_top_new

 

Luonnollinen ja ekspressiivinen sointi

Novus NV5S:n ytimestä löytyy Shigeru Kawai SK-EX -konserttiflyygelin henki. Jokainen näistä huippuluokan flyygeleistä on käsintehty, ja niissä on käytetty ainoastaan parhaita saatavilla olevia materiaaleja optimaalisen tuntuman, sävyn, ja taiteellisen ilmaisun takaamiseksi. Shigeru Kawai SK-EX syntyi kehitettäessä pianon rakentamisen taidetta seuraavalle tasolle. Se on niittänyt mainetta ”Japanin johtavana pianona”, ja se on levynnyt ympäri maailmaa konserttisaleihin ja musiikkioppilaitoksiin.

 

Shigeru Kawai nauttii tunnustusta soinnin poikkeuksellisesta selkeydestä ja dynaamisuudesta. Shigeru Kawai on myös usein mukana maailman arvostetuimmissa musiikkikilpailuissa, kuten esimerkiksi kansainvälinen Hamamatsu-pianokilpailu Japanissa. Marraskuussa 2018 järjestetyssä 10. Hamamatsu-kilpailussa kolme kuudesta finalistista valitsi soittimekseen SK-EX -flyygelin, mukaan luettuna kilpailun voittaja Can Cakmur.

 

img_nv5_sound_SK-EXrendering_alt_290px
img_nv5_sound_SK-EX_front_190px

 

Toistaakseen Shigeru Kawai -konserttiflyygelin upean soundin, on Novus NV5S varustettu Kawain uusimmalla SK-EX Rendering -teknologialla. Tämä edistyksellinen äänimoottori yhdistää sample-tekniikkaa ja modernia akustista mallinnusta. Lopputuloksena on pianosointi, jolla on sekä rikas akustinen luonne, ja joka reagoi herkästi ja dynaamisesti soittoon.

Yhteistyö Onkyon kanssa

img_nv5_sound_Kawa-Onkyo_295px

Kehittynyt kaiutinjärjestelmä

 SK-EX Rendering -äänimoottorin korkealuokkainen sointi välitetään NV5S:n tehokkaan kaiutinjärjestelmän kautta. Se koostuu kuudesta huippulaadukkaasta Onkyo-kaiuttimesta, joita tuetaan vielä Onkyon ainutlaatuisella TwinDrive-kaikupohja-kaiutinratkaisulla (Soundboard Speaker System).

 

NV5S:n audiojärjestelmä on suunniteltu yhteistyössä Japanin johtavan audiolaitevalmistajan Onkyon kanssa. Tehokkaat ja modernit audioratkaisut välittävät koko akustisen flyygelin valtavan dynamiikka-alueen ja monimuotoisen ylä-äänessarjarakenteen puhtaasti ja selkeästi.

img_nv5_sound_soundboard_930px_

Akustisen pianon ulkonäkö

img_nv5s_design_top

 

Novus NV5S:n upean kiiltävä eebenpuinen kabinetti on valmistettu samassa pianotehtaassa kuin Kawain K-sarjan pianot. Tämä varmistaa poikkeuksellisen laadun ja elegantin peilimäisen viimeistelyn. Ulkonäkö on saanut vaikutteita klassisesta pianomuotoilusta tukevine kansineen ja leveine nuottitelineineen, ja kertoo korkeasta laadusta pianon ääreen istuttaessa.

img_nv5s_design_slim

Ensiluokkaisia yksityiskohtia

Novus NV5S:n yläkaiuttimet projisoivat keskitaajuuksia ulospäin toistaen tarkasti akustisen pianon äänikentän. Nämä kaiuttimet on suojattu pölyltä arvostetun tanskalaisen Kvadrat-tekstiilivalmistajan kankaalla. Vuonna 1968 perustetulla Kvadrat-yhtiöllä on juuret syvällä Skandinavian muotoiluperinteessä. Yhtiö on Euroopan johtava korkealaatuisten nykyaikaisten tekstiilien toimittaja. 

img_nv5_design_kvadrat_closeup_240px

Klassista pianomuotoilua on kuitenkin kevennetty ja modernisoitu mm. kevyesti kaarevilla reunalinjoilla ja tyylikkään kartiomaisilla jaloilla. NV5S on todella kompakti piano huolimatta akustisen pianon koskettimistosta ja sammuttajamekanismista. Sillä on syvyyttä ainoastaan 46 cm, siis paljon vähemmän kuin perinteisellä pystypianolla. Kompaktin muotoilun ansiosta pianistit voivat nauttia akustisen pianon soittotuntumasta myös ahtaammissa tiloissa, joihin on aiemmin mahtunut vain tavallinen digitaalipiano.

img_nv5_design_kvadrat_top_930px_edit

 

NV5S:n yläkaiuttimien suojus on alkuperäistä Kvadrat-materiaalia, joka on räätälöity vastaamaan Kawain akustisia vaatimuksia. Kankaan kudottu verkkomainen rakenne on optimoitu musiikin selkeyttä ja sävyjen projisointia varten. Sen pehmeä tummanharmaa lanka helmiäisillä kohokohdilla luo hienon kontrastin pianon kiiltävälle eebenpuulle. Novus NV5S on myös huipputyylikäs huonekalu ja katseenvangitsija mihin tahansa interiööriin.

Digitaalipianon ominaisuudet

img_nv5s_features_top

 

Pianon asetuksia ohjataan pääsääntöisesti NV5S:n kosketusnäytöstä, joka on sijoitettu koskettimiston vasempaan reunaan. Tämä tarkka kosketusnäyttö mahdollistaa soundien ja asetusten säätämisen yksinkertaisesti sormella napauttamalla tai pyyhkäisemällä. Näytön voi myös säätää himmentymään ja sammumaan soiton aikana, jolloin se ei häiritse soittajaa eikä riko Novuksen klassista ulkonäköä.

 

Akustisesta pianosta poiketen Novus NV5S tarjoaa useita liitäntöjä eri laitteiden kytkemistä varten. Kuulokeliitäntä mahdollistaa soiton harjoittelun muita häiritsemättä, audio-ulostulon kautta pianon ääni voidaan vahvistaa suuremmissa tiloissa konsertoitaessa, ja USB- sekä MIDI-portit mahdollistavat tietokoneeseen kytkennän.

 

img_nv_features_PianoRemote
img_nv5_features_headphones_alt

Novus NV5S:n käyttäjäystävälliseen käyttöliittymään pääsee käsiksi myös PianoRemote-sovelluksella (iOS ja Android). Sovellus kytkeytyy pianoon langattomasti Bluetoothin avulla tarjoten mutkattoman tavan vaihtaa soundeja, tai nauttia sisäänrakennetusta laajasta musiikkivalikoimasta vaikkapa nojatuolista käsin.

Lue lisää PianoRemote-sovelluksesta! 

Tekniset TIEDOT

Koskettimisto・ Millennium III Hybrid grand piano action
– 88 puukosketinta
– 88 porrastettua ABS-vasaraa
– IHSS kontaktitonta optista sensoria
– Flyygelin vaimenninkoneisto
Pedaalit– Kaikupedaali (puolipedaalitoiminnolla)
– Vaimennuspedaali
– Urkupistepedaali
Ääni
Pianon ääni

・ Pianist mode: SK-EX Rendering
– 88-koskettimen monikanavasämpläys
– SK-EX tallennus

 

・ Sound mode: Harmonic Imaging XL (HI-XL)
– 88-koskettimen stereosämpläys
– SK-EX, SK-5, EX äänitys
– 256 nuotin maksimi polyfonia

Pianon resonanssimallinnus・ Pianist mode: Resonanssimallinnus
– Kaikupedaalin resonanssi
– Kieliresonanssi
– Vaimentamattomien kielten resonanssi
– Vaimennettujen kielten resonanssi
・ Sound mode: Akustinen mallinnus
– Kaikupedaalin resonanssi
– Kieliresonanssi
– Vaimentamattomien kielten resonanssi
– Kabinetin resonanssi
Pianon säädöt

・Virtual Technician (19 parametriä)
– Kosketuskäyrä (Touch Curve) (sis. käyttäjän muistipaikat)
– Sointi (sis. 88-koskettimen käyttäjän asetukset)
– Vaimentimen resonanssi
– Vaimentimen meteli
– Kieliresonanssi
– Vaimentamattomien kielten resonanssi
– Kabinetin resonanssi
– Koskettimen vapautusefekti
– Vasaran vapautusääni
– Vasaran viive
– Kaikupohjan simulointi
– Sammumisaika
– Minimikosketus
– Virityksen käyristäminen (sis. käyttäjän muistipaikat eri virityksille)
– Temperamentti (sis. käyttäjän muistipaikat)
– Koskettimen voimakkuus (sis. käyttäjän muistipaikat)
– Puolipedaalin säädöt
– Vaimennuspedaalin syvyys

 

・Virtual Technician Smart Mode (10 tehdasasetusta)

Soitinäänien määräPianist mode: 10 rendering characters
Sound mode: 88 voices
Reverb-tilaefektitPianist mode: Ambience (10 types)
Sound mode: Reverb (6 types)
Brilliance-kirkkaudensäätö
Muut efektit24 types
Ulostulojärjestelmä
KaiuttimetTwinDrive Soundboard Speaker System
8 cm x 4 (Onkyo top speakers)
2 cm x 2 (Onkyo dome tweeters)
Ulostuloteho130 W
Äänentehostus kuulokkeilleDiscrete SpectraModule™ kuulokevahvistin
Spatial Headphone Sound tilankorostus
Kuuloketyyppi
Design
Näyttö5″ LCD kosketusnäyttö (480 x 800 pikseliä)
PölysuojaPianon koskettimiston pölysuoja Soft Fall -mekanismillä
NuottitelineKuten pianoissa
MitatLeveys149 cm
Syvyys46 cm
Korkeus110 cm (nuottiteline ala-asennossa)
Paino113.0 kg
ViimeistelyvaihtoehdotEbony Polish
Toiminnot
PerustoiminnotDual (2 ääntä päällekkäin)
Split (koskettimiston jakaminen)
Four Hands (nelikätinen)
Transponointi
Viritys
Favorite (suosikkitoiminnot)
Sisäiset kappaleetDemokappaleet39 kappaletta
Pianomusiikki29/42 kappaletta *
Concert Magic176 kappaletta
OppituntikappaleetBurgmüller 25 (25 Etudes Faciles, Opus 100)
Czerny 30 (Etudes de Mécanisme, Opus 849)
Czerny 100 (Hundert Übungsstücke, Opus 139)
Beyer 106 (Vorschule im Klavierspiel, Opus 101)
J.S. Bach: Inventionen
Sonatinen Album 1
Chopin Walzer (Chopin waltzes series)
Chopin Etudes (Opus 10)
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1A
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1B
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1A
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1B
Alfred’s Basic Adult Piano Course Lesson Book Level 1
Sisäinen tallenninMuistin määräPianist mode: noin 10 minuuttia per kappale
Sound mode: noin 90,000 nuottia
Kappaleiden määräPianist mode: 3 songs
Sound mode: 10 songs
OsatPianist mode: 1 osaa
Sound mode: 2 osaa
MetronomiAika-arvot1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8
Rumpurytmit100 rytmipatternia
Ulkoisten laitteiden yhdistäminen
Bluetooth *Bluetooth (Ver. 4.1; GATT yhteensopiva)
Bluetooth Low Energy MIDI Specification yhteensopiva, Bluetooth Audio
USB Audio -tallennusÄänitys/ToistoMP3
WAV
SMF
Muut toiminnotPäällekkäisäänitys
Linja sisään -äänitys
App-toiminnot
LiittimetKuulokkeet1 x 6,3 mm, 1 x 3,5 mm stereojakki
MIDIMIDI IN, MIDI OUT
Linja ulos6,3 mm L/MONO, R [balansoimaton]
Linja sisään3,5 mm stereo (äänenvoimakkuuden säätönupilla) [balansoimaton]
USB to Host
USB to Device
Muuta
Virta
Virrankulutus60 W
Sisältyvät tarvikkeet
VirtaVirtajohto
KuulokkeilleKoukku kuulokkeille
NuottikirjatClassical Piano Collection *
Classical Lesson Scores *
Finger Exercises
MuutaKäyttöohje
Lista soittimen sisäisistä kappaleista
* Riippuen markkina sijainnista. Tekniset tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta.

Kysy lisätietoja

14 + 14 =