CA49

Concert Artist

Sarjan digitaalipianot edustavat hintaluokkansa ehdottomasti terävintä kärkeä. Niiden inspiraationa on toiminut Kawain kunnioitettava 90-vuotinen taival hienoimpien akustisten soittimien valmistamisen saralla. CA -sarjan digitaalipianot toisintavat akustisen pianon hienoimmatkin nyanssit ja tarjoavat harvinaislaatuisen musikaalisen kokemuksen.

KAWAI » Digitaalipianot » CA-sarja » CA49

VIDEO

Tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • Täysin omaa luokkaansa oleva Grand Feel Compact -puukoskettimin varustettu koneisto
 • Koskettimissa on Ivory & Ebony Touchkey -pinta. Hengittää sormien alla samoin kuin oikea valkea norsunluu / musta eebenpuu
 • Progressive Harmonic Imaging -äänimoottori
 • Autenttiset uudet soitinäänisamplet: sähköpiano, urut, cembalo, jousiorkesteri ja basso
 • Upea nykyaikainen pystypianon ulkonäkö
 • Saranoitu pölykansi pehmeällä Softfall -mekanismilla
 • MP3/WAV/SMF -toisto ja tallennus USB-muistille
 • Virtual Technician -säätötoiminnot
 • 4-elementtinen kaiutinjärjestelmä
 • Integroitu Bluetooth® MIDI:n yhdistämiseksi
 • 192 äänen polyfonia
ConcertArtist_CA99_CA79_pic2_804x500

Inspiroidu

Kawai CA49 on piano, jonka avulla innostuneet soittajat kehittyvät taitaviksi pianisteiksi, ja joka muuttaa olohuoneet mahtaviksi konserttisaleiksi. Kawai Concert Artist -sarjan kunnianhimoinen filosofia on tarjota huippuluokan instrumentteja, jotka tuovat konserttiflyygelin soittamisen tuntuman kaikenikäisten ja -taitoisten pianistien ulottuville. Ne inspiroivat muusikoita löytämään todellisen taiteellisen potentiaalinsa.

Kosketus kuin flyygelissä

Kawai CA49:ssä on loistava Grand Feel Compact -koneisto puisilla koskettimilla. Grand Feel Compact -koskettimisto tarjoaa samaa laatua kuin alan johtava Grand Feel -koneisto, ja toisintaa aidon konserttiflyygelin kosketustuntuman hieman pienemmässä mittakaavassa. Kaikissa 88 koskettimessa on pitkä vipuvarsi, joten soittotuntuma säilyy tasaisena myös koskettimien takaosissa. Koskettimien liikeradassa on huomioitu perinteinen ”keinu-mekanismi”, jota on käytetty flyygelien koneistoissa vuosisatoja. Nämä pienet yksityiskohdat vamistavat, että CA49 tarjoaa luokkansa realistisimman soittokokemuksen.

img_GrandFeel

Digitaalipianot hyödyntävät Grand Feel Compact -koneistoa, jossa on pitkä, kolmella sensorilla varustettu puinen koskettimisto, porrastetut vastapainot sekä luksustason norsunluuta ja eebenpuuta (Ivory & Ebony) jäljittelevä koskettimiston pinta.

Kuten aidossa flyygelissä, soittimen jokainen musta ja valkoinen kosketin on veistetty pitkästä, tarkasti tasapainotetusta puunkappaleesta. Koskettimen liikerata on säädetty niin, että sen edestakainen liikerata olisi mahdollisimman miellyttävä. 

Kun kosketin painetaan pohjaan, sen toinen pää nousee ylös ja sinkoaa liikkeelle vasaran, joka soittaa nuotin. Näiden metallisten vasaroiden painopiste on optimoitu mikroskooppisen tarkasti ja niiden paino ja koko on säädetty toisintamaan raskaampaa bassopuolta ja kevyempiä diskanttinuotteja – aivan kuten akustisessa flyygelissä. Kunkin vasaran edestakaista liikettä mitataan täsmällisesti kolmoissensori-tekniikan avulla.

Vasarakoskettimien vastapainot

Painotetun vasarakoskettimiston lisäksi Grand Feel Compact -koskettimistoon kuuluvat metalliset vastapainot, jotka on kiinnitetty jokaisen bassokoskettimen alle. Aivan kuten akustisissa pianoissa, auttavat nämä lisäpainot tasapainottamaan kosketusta erityisesti pianissimoissa, ja forte-kohdissa ne jykevöittävät soittotatsia.

Kolmoissensorit

Grand Feel Compact -koskettimistossa on kolmoissensorit, jotka osaltaan lisäävät soittotuntuman todentuntuisuutta. Kolmas sensori parantaa pianon reagointia soitettaessa samaa säveltä monta kertaa peräkkäin. Toisin kuin yleisimmissä kaksoissensorilla varustetuissa koskettimistoissa, mahdollistaa tämä aidontuntuisen sävelten ”kerrostumisen” sen sijaan, että aiemmin soitetut sävelet häviäisivät. Lisäksi Kawai-koskettimiston teknologia mittaa myös nopeutta jolla kosketin vapautetaan. Tämä vaikuttaa siihen miten sävelen sointi sammuu, ja tarjoaa näin laajemman ilmaisuvoiman staccato- ja legato-soiton välille.

Ivory Touch -pinnoitteet

CA49:n valkoiset koskettimet on viimeistelty Ivory Touch -pinnoitteella. Tämä hienorakenteinen materiaali absorboi hienovaraisesti sormenpäiden hikeä ja rasvaa, ja auttaa näin soittimen hallinnassa. Koskettimissa on mattapinta, joka on sileä mutta ei liukas. Kosteuden imeytyessä lika ja rasva jäävät koskettimien pintaan, jolloin koskettimet on helppo pyyhkiä puhtaiksi kostealla liinalla.

Uloslöysäys

Luokassaan aidoimpana digitaalisena pianokoskettimistona Grand Feel Compact sisältää akustisille pianoille ominaisen uloslöysäyksen (Let-Off). Toiminto ilmenee pienenä koskettimen nykäyksenä painettaessa se pehmeästi alas, ja kokeneet pianistit hyödyntävät sitä soittaessaan kappaleiden pianissimo-osia. Uloslöysäys mahdollistaa myös nopeamman repetitio-soiton.

Soundivalikoimassa kaksi maailmanluokan flyygeliä

Kawai CA49:n soinnin ytimenä on Kawain mestarillinen konserttiflyygeli – Shigeru Kawai SK-EX, joka syntyi kehitettäessä pianon rakentamisen taidetta seuraavalle tasolle. Se on niittänyt mainetta ”Japanin johtavana pianona”, ja se on levynnyt ympäri maailmaa konserttisaleihin ja musiikkioppilaitoksiin. Shigeru Kawai nauttii tunnustusta soinnin poikkeuksellisesta selkeydestä ja dynaamisuudesta. Lisäksi CA49:n soundeista löytyy Kawai EX -konserttiflyygeli, jonka monet ammattipianistit ovat valinneet soittimekseen monissa kansaivälisissä kilpailuissa, kuten esim. Chopin-, Tšaikovski- ja Rubinstein-pianokilpailut. Sekä SK-EX- että EX-flyygelit on taltioitu käyttäen täyttä 88 koskettimen Harmonic Imaging™ -tekniikkaa. Tämä teknologia on asettanut uuden standardin digitaalisten pianojen sointimaailmaan, ja antaa muusikoille mahdollisuuden nauttia ammattitason konserttiflyygelien sointimaailmasta.

Täysi 88 koskettimen stereo-samplaus

Kawai CA49:n ytimessä olevien huippuluokan SK-EX- ja EX-konserttiflyygelien kaikki 88 kosketinta on huolellisesti äänitetty, analysoitu, ja tallennettu digitaaliseen muistiin. Monissa pianoissa käytetään perinteisempää menetelmää, jossa yksi ääninäyte ”venytetään” usealle koskettimelle, jolloin äänten harmoniset ylä-äänessarjat vääristyvät. Sen sijaan CA49:n jokaisen koskettimen erilliset ja korkealuokkaiset ääninäytteet takaavat sen, että flyygelin ainutlaatuinen harmoninen luonne säilyy alkuperäisenä.

Progressive Harmonic Imaging -teknologia

Soitettaessa pianoa koskettimeen kohdistuva liike-energia ei vaikuta ainoastaan syntyvän äänen voimakkuuteen, vaan myös sävelen ainutlaatuiseen tonaaliseen luonteeseen. Tästä syystä rakennettaessa realistista sointikuvaa akustisesta flyygelistä tulee jokaisen koskettimen ääni tallentaa myös useilla eri voimakkuuksilla – lempeästä pianissimosta aina myrskyisään fortissimoon saakka. CA49 tarjoaa erittäin tarkan ja yksityiskohtaisen akustisen flyygelin sointikuvan, jossa on käytetty Kawain patentoitua Progressive Harmonic Imaging -tekniikkaa. Se varmistaa tasaiset sävynmuutokset sävelten välillä koko dynaamisella kaistalla.

Virtuaaliteknikko

Kokeneen pianoteknikon tieto-taito on oleellista, kun akustisesta pianosta halutaan saada paras mahdollinen sointi. Normaalin virityksen lisäksi teknikko pystyy tekemään monia hienosäätöjä, joilla pianon soinnista saadaan parhaat mahdolliset puolet esille. CA49:n tehokas ”Virtual Technician Smart Mode”-toiminto jäljittelee näitä hienosäätöjä digitaalisesti. Sen avulla voidaan säätöjä muuttaa 10 ennalta ohjelmoidulla asetuksella, jotka muokkaavat sointia älykkäästi vastaamaan erilaisia musiikkityylejä. Monipuolisempi älypuhelimen PianoRemote-apilla käytettävä ”Advanced Mode” antaa soitajalle mahdollisuuden tarkempiin säätöihin mm. kosketyksen herkkyyden, hienovirityksen, vasarakoneiston ja koskettimiston hälyäänien, kielten ja sammutinkoneiston resonanssien suhteen.

Huippuluokan audioteknologiaa

Onkyo on yksi Japanin johtavista huippuluokan audio-laitteiden valmistajista. Kawai ja Onkyo ovat yhteistyönä kehittäneet CA49:n äänentoiston, joka on rakennettu huippuluokan komponenteista, ja tarjoaa luokkansa parhaan äänenlaadun täyteläisen selkeällä toistolla ja minimaalisella säröllä.

Kawai CA49:ssä on vaikuttava neljän kaiuttimen äänijärjestelmä. Matalimmat taajuudet välittyvät pianon alaosan kaiuttimista, ja keskiäänet sekä korkeat taajuudet toistetaan etukaiuttimien kautta. Tuloksena on flyygeliä muistuttava laaja ja resonoiva äänikenttä.

 

Digitaalinen piano tarjoaa mukavuutta ja joustavuutta

Progressive Harmonic Imaging -äänimoottorin ja luokkansa johtavan Grand Feel Compact -koskettimiston lisäksi Kawai CA49 tarjoaa koko joukon käteviä digitaalipianon ominaisuuksia, jotka lisäävät musiikillista nautintoa entisestään. Mukana on laaja valikoima erilaisia soitinääniä, sisäänrakennetut oppitunnit, mahdollisuus äänittää ja toistaa soittoa, sekä Bluetooth®-toiminto älylaitteiden langatonta yhdistämistä varten.

Kattava soundivalikoima

Kauniiden pianosoundien lisäksi CA49:n ominaisuuksiin kuuluu myös kattava valikoima muita soundeja. Akustisten pianosoundien lisäksi mukana on mm. sähköpianoja, Hammond-urkuja, kirkkourkuja, jousia, kuoroja, sekä erilaisia synasoundeja. Dual-moodissa voidaan kerrostaa kaksi erilaista soundia päällekkäin. Yhdistämällä flyygelisoundiin esim. jousiorkesteri, saadaan ilmoille täyteläisen orkestraalinen soundi. Split- ja Four Hands-moodeissa koskettimisto jakautuu kahteen osaan, joista kummallekin voidaan valita oma soundi. Voimakkuusbalanssit ja muut säädöt on helppo tehdä soittimen intuitiivisen käyttöliittymän avulla.

Pianotunnit

Kawai CA49:n kätevän pianotuntitoiminnon avulla pianistit voivat opiskella klassisten Czernyn, Burgmüllerin, Chopinin ja Beyerin etydien tai suosittujen Alfred’s Basic Piano -kurssikirjojen avulla. Kunkin etydin vasemman ja oikean käden osuutta voi harjoitella erikseen säädettävän metronomin avulla avulla. Valmis kappale voidaan taltioida ja kuunnella pianon muistista itsearviointia varten.

* Nuotit ja Alfred-oppikirjat myydään erikseen.

Integroitu Bluetooth®-yhteys

Tavallisten USB- ja MIDI-porttien lisäksi CA49:ssä on myös integroitu Bluetooth MIDI -tekniikka, jonka välityksellä digitaalinen piano voi kommunikoida tuettujen älylaitteiden kanssa langattomasti. PianoRemote- ja PiaBookPlayer-sovelluksilla voidaan helposti säätää pianon toimintoja ja näyttää sisäänrakennettujen kappaleiden nuotit.

PianoRemote-sovellus

bluetooth

PianoRemote-sovellus toimii iOS- ja tuettujen Android-laitteiden kanssa langattoman Bluetooth-yhteyden välityksellä. Sen avulla voidaan vaihtaa ja muokata ääniä, säätää pianon asetuksia, tai nauttia laajasta sisäänrakennetusta musiikkisisällöstä vaikkapa mukavasti nojatuolissa istuen.

Klikkaa ja lue lisää PianoRemote-sovelluksesta.

Ylivoimainen kuulokesoundi

CA49:n Spatial Headphone Sound (SHS) laajentaa pianosoundin syvyyttä ja realismia kuulokekuuntelussa, ja vähentää korvien väsymistä. Lisäksi soittaja voi määritellä käyttämänsä kuuloketyypin(avoin, puoliavoin, korvanappi, jne.) optimaalisen kuuntelukokemuksen takaamiseksi.

Grand Feel Pedal -järjestelmä

Kawai Grand Feel Pedal -järjestelmä vahvistaa CA-sarjan mainetta hintaluokkansa realistisimpina pianoina. Tämä ainutlaatuinen järjestelmä jäljittelee tarkasti Shigeru Kawai SK-EX -konserttiflyygelin pedaalien tuntumaa, ja parantaa entisestään CA49:n autenttisuutta.

Upea suorituskyky ja korkealuokkainen design

CA49:n moderni ja siro design rakentuu mm. pyöristetyllä ylälevyllä ja kartiomaisilla jaloilla. Vasempaan reunaan sijoitetut säätimet ja korkea etulevy antavat soittimelle perinteisen pystypianon näköä. Kompakti kabinetti on vain hieman yli 46 cm syvä, joten piano sopii hyvin pienempiinkin asuntoihin.

Leveä ja käytännöllinen nuottiteline

Kawai CA49:n leveä ja säädettävä nuottiteline on suunniteltu toimimaan myös raskaampien nuottikirjojen tukena. Sen laadukas pintaviimeistely ja muotoilu toistavat pianon pyöristettyjä muotoja. Aivan kuten flyygelissäkin, voidaan nuottitelineen kulmaa säätää soittoasentoon sopivaksi, tai se voidaan kallistaa alas saakka mikä on kätevää esim. luonnosteltaessa musiikillisia ideoita nuottipaperin ääressä.

GALLERIA

Tekniset TIEDOT

konserttiKoskettimisto・ Grand Feel Compact kosketinkoneisto
– 88 puukosketinta
– Tasapainotetut vasarat
– Ivory Touch norsunluujäljitelmä valkoisissa koskettimissa
– Eebenpuujäljitelmä mustissa koskettimissa
– Uloslöysäystoiminto koskettimissa
– Kolme sensoria tarkkailee koskettimen liikettä
– 88 koskettimen vastapainot
Pedaalit・ Grand Feel Pedal System
– Kaikupedaali (puolipedaali-toiminnolla)
– Vaimennuspedaali (puolipedaali-toiminnolla)
– Urkupistepedaali
Ääni
Pianoääni

 

Progressive Harmonic Imaging (PHI)
– 88 koskettimen stereo-samplays
– SK-EX, EX -flyygelien ääni

maksimissaan 192 nuotin polyfonia

Pianon resonanssimallinnus– Pedaaliresonanssi
– Kieliresonanssi
Pianon säädöt・Virtual Technician (17 parametria)
 - Touch Curve
 - Voicing
 - Damper Resonance
 - Damper Noise
 - String Resonance
 - Key-off Effect
 - Fall-back Noise
 - Hammer Delay
 - Topboard
 - Decay Time
 - Minimum Touch
 - Stretch Tuning
 - Temperament
 - Temperament Key
 - User Key Volume
 - Half-Pedal Adjust
 - Soft Pedal Depth

・Virtual Technician Smart Mode (10 tehdasasetusta)

Soitinäänien määrä19 soitinääntä
Reverb-tilaefektit6 erilaista
Brilliance-kirkkaussäätö
Muut efektit
Ulostulojärjestelmä
Kaiuttimet13 cm x 2 (woofers)
5 cm x 2 (tweeters)
Ulostuloteho40 W (20 W x 2)
Tehosteet kuulokkeilleSpatial Headphone Sound -3D-äänenparannin
Kuuloketyypin valinta
Design
Näyttö128 x 128 pixel OLED
PölykansiLiukuva malli
NuottitelineTaittuva malli (3 mahdollista kallistuskulmaa)
MitatLeveys136 cm
Syvyys46 cm
Korkeus91,5 cm (kun nuottiteline on ala-asennossa)
Paino58 kg
ViimeistelyvaihtoehdotPremium Satin Black (CA49B)
Premium Satin White (CA49W)
Premium Rosewood (CA49R)
Toiminnot
PerustoiminnotDual – voit yhdistää kaksi soitinääntä
Split – voit jakaa koskettimiston kahdelle soitinäänelle
Four Hands – voit jakaa koskettimiston kahtia
Transpose – helppo transponointi
Tuning – pianon viritys
Favorite – Tallenna omat asetuksesi
Sisäiset kappaleetDemokappaleet19 kappaletta
Pianokappaleet
Concert Magic40 kappaletta
OppituntikappaleetBurgmüller 25 (25 Etudes Faciles, Opus 100)
Czerny 30 (Etudes de Mécanisme, Opus 849)
Beyer 106 (Vorschule im Klavierspiel, Opus 101)
Chopin Walzer (Chopin waltzes series 1-19)
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1A
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1B
Sisäinen tallenninMuistin määräNoin 10 000 nuottia
Kappaleiden määrä3 kappaletta
Osat1 osaa
MetronomiAika-arvot1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8
Rumpurytmit
Ulkoisten laitteiden yhdistäminen
Bluetooth *Bluetooth (Ver. 4.1; GATT yhteensopiva)
Bluetooth Low Energy MIDI Specification compliant
USB Audio -äänitysÄänitys/Toisto
Muut toiminnot
App-toiminnotTBC
LiitännätKuulokkeet1 x 3,5 mm, 1 x 6,3 mm stereojakki
MIDIMIDI IN, MIDI OUT, Bluetooth Midi
Linja ulos
Linja sisään
USB to Host
USB to Device
Muut
Virtalähde
Virrankulutus12 W
Sisältyvät tarvikkeet
PowerVirtajohto
KuulokkeilleRipustuskoukku kuulokkeille
NuottikirjatClassical Piano Collection
Classical Lesson Scores
Finger Exercises
MuutaKäyttöohje
Lista soittimeen tallennetuista kappaleista
  
.

Kysy lisätietoja

9 + 11 =